részlet
“A mádi körforgalom után, a 37-es út mentén, a Disznókő alatt már csak a neve miatt sem lehet eltéveszteni a Sárga Borházat.
A borvidék életének meghatározó színtere ez az étterem, mely ősidők óta kereskedőház volt egyébként. Olyan állomás a kulináris kalandoroknak, ahol mindig érdemes megállni akár egy kávéra, akár egy ebédre, akár egy pohár esszenciára, akár célzottan a vasárnapokon szervezett termelői piac miatt, melyekre újabban izgalmas, tematikus kóstolókat is szerveznek a Borház tetőterében!
Közben ismert borászarcok jönnek és mennek, szóval a borvidék mindennapjainak, forgatagának közepébe csöppenhetünk arra a kis időre, amíg itt megpihenünk a fák árnyékában.
A konyha igényes és innovatív, modern fogásokkal is összeakadhatunk, a borlap színes és kimondottan átfogó merítést nyújt a környékből.
A felszolgálás mindig barátságos és pontos (sőt az árak terén sem vetik el a sulykot).”
Részlet a Tokaj Kalauz 2014-es kiadványából.
Szerző: Ripka Gergely
A Táncoló Medve és a Művelt Alkoholista nevű borblogok szerzője, Ripka Gergely jegyzi azt az új borvidéki kalauzt, amely Tokaj-hegyalja 50 – szerinte – legizgalmasabb borászatának bejárásához ad támpontot. A kalauzban emellett éttermeket, „gasztronómiai műhelyeket” és szállásokat is ajánl a szerző – magyar és angol nyelven egyaránt. Már folyamatban van a 2015-ös friss kiadvány szerkesztése!